Cukiernia Williams na wielkie i małe wesele

Każde wesele wymaga dobrze przemyślanego cateringu. Długa noc zabawy, rozmów i tańca powinna być przerywana kolejnym smacznym posiłkiem dającym energię i przeciwdziałającym zbyt intensywnemu działaniu trunków wyskokowych. Co do kolejności dań, częstotliwości i szczegółowego menu, optymalnego do okazji, zdania są mocno podzielone, największą jednak dyskusję zawsze wzbudza część poczęstunku słodkiego.

Cukiernia Williams i słodki stół weselny

Jedną z najwartościowszych zmian, jakie nastąpiły w ostatniej dekadzie w obszarze organizacji wesela, jest wprowadzenie niezależnego i odrębnego słodkiego stołu. Pięknie udekorowany stół towarzyszy gościom od pierwszej chwili pobytu w sali weselnej. W każdej chwili uczestnicy wesela mogą do niego podejść i się częstować, chociaż zwykle ten etap menu zaczyna się po uroczystym dzieleniu toru weselnego przez parę młodą.

Pięknie zdobiony  okolicznościowy tort weselny z cukierni Williams https://www.williams.pl/ stanowi centrum słodkiego stołu a wokół tortu powinny piętrzyć się barwne i smaczne kolejne słodkości. Bardzo dobrym pomysłem jest potraktowanie tortu weselnego jako największej objętościowo pozycji na stole. Każdy z gości jest przecież zobligowany do spróbowania tak ważnego ciasta. Pozostałe słodkości powinny być już malutkie, mogą to być drobne wypieki, na jeden kęs, ale apetyczne, smaczne i wyjątkowe.

Drobne wypieki na stół weselny

Drobne wypieki cukierni Williams serwowane na paterach, stojakach i pięknych porcelanowych półmiskach będą kusiły z daleka, a ich niewielkie rozmiary będą zachęcały do skosztowania. Wśród drobnych wypieków tej cukierni zwracają uwagę niewielkie, otoczone kokosem kuleczki bajaderki. Ułożone w wysoki stosik na białych paterach będą widoczne z bardzo daleka.

Równie interesujące są zawsze małe ptysie z delikatnym kremem śmietanowym. Wspaniale smakują z gorącą i mocną kawą, dodają energii zawartością cukru, a ich niewielkie rozmiary nie spowodują przesytu. Na słodkim stole najpiękniej wyglądają jednak zawsze babeczki owocowe i mini tarty. Zachęcają kolorami owoców i słodkim budyniem czy kremem. Wyglądają niezwykle apetycznie, lubią je dzieci i dorośli. Obecność owoców sprawia, że ciastka są lekkie, nie za słodkie, a czasem wręcz wytrawne, chrupiące i intensywnie owocowe. Dla miłośników większej ilości cukru pozostają zawsze małe bezy, drobne białe i słodkie pudrowe ciasteczka, podkreślające gorzki smak kawy czy herbaty. Wybór tego rodzaju drobnych ciast jest nieograniczony i gwarantujący, że goście na pewno na nie się skuszą.